Investeren na de staatsbon: vastgoed als waardevaste belegging
Waarom nieuwbouwvastgoed een veilige en rendabele investering voor jouw kapitaal is
23.07.2024

Met een opbrengst van 21,9 miljard euro en meer dan 200.000 inschrijvingen, was de Belgische staatsbon van 2023 een groot succes. Op 4 september wordt deze eenjarige staatsbon afgelost en het geïnvesteerde bedrag met een nettorente van 2,81% terugbetaald. Ben je op zoek naar een nieuwe, veilige investering met een stabiel rendement? Overweeg nieuwbouwvastgoed voor aantrekkelijke opbrengsten en duurzame stabiliteit.

Vastgoed versus staatsbon

Vanaf 5 september kun je je inschrijven voor een nieuwe eenjarige staatsbon. Hoewel dit een aantrekkelijke optie lijkt, is het niet altijd de beste investeringsopportuniteit voor iedereen. Vastgoed biedt:

  • Een hoger rendement: Vastgoed biedt een direct rendement van gemiddeld drie procent, wat aantrekkelijker kan zijn dan de staatsbon.
  • Inflatiebestendigheid: In tegenstelling tot de staatsbon, is vastgoed beschermd tegen inflatie door huurindexatie. 
  • Langdurige waardegroei: Terwijl de staatsbon een investeringsmogelijkheid op korte termijn biedt, richt vastgoed zich op waardegroei op de lange termijn. Dit kan leiden tot aanzienlijke meerwaarde bij verkoop.
  • Een stabiel passief inkomen: Met vastgoed profiteer je van een stabiel passief inkomen uit verhuur. De vraag naar huurwoningen is nog steeds groeiende, zoals blijkt uit de gemiddelde huurprijsstijging van 6,4% in 2023.

Bij het kiezen van je investeringsopties is het belangrijk om te overwegen wat het beste past bij jouw financiële doelen. Vastgoed biedt niet alleen een stabiele inkomstenbron, maar ook de mogelijkheid tot waardevermeerdering op de lange termijn.

Investeren in vastgoed is niet alleen inflatiebestendig, maar levert ook een hoger rendement, stabiel huurinkomen en meerwaarde op.

Waarom kiezen voor nieuwbouwvastgoed van Hectaar?

Volgens de strengste energienormen
Welk project je ook kiest, je nieuw vastgoed voldoet aan de energiedoelstellingen van 2050, de strengste isolatie- en energienormen. We blijven onder het opgelegde E-peil. Je woning is dan ook helemaal conform de laatste eisen qua energie en comfort, inclusief zonnepanelen en vloerverwarming. Door het energiezuinige karakter van onze woningen doen je huurders elke maand voordeel op hun energiefactuur.

Duurzame afwerking en kwaliteit
Je kiest zelf de binnenafwerking volgens het lastenboek, uitgevoerd door vaste partners. Graag helemaal ontzorgd? We doen met plezier een voorstel voor de afwerking van jouw pand. Onze vertrouwde partners staan klaar met een vakkundige en kwalitatieve uitvoering met hoogwaardige materialen. Het is onze manier om jou een duurzaam, zorgeloos rendement te bieden en je huurder een woning te geven die volledig in orde is, inclusief hedendaags comfort. De duurzame materialen geven je de komende vijftien tot twintig jaar gemoedsrust en alle gloednieuwe toestellen zijn in garantie.

Transparante budgettering
Bij een nieuwbouwproject heb je vanaf het begin een heldere kijk op het budget. De vaste prijs is jouw zekerheid. Wil je bepaalde extra’s? Geen probleem. Die gieten we graag in een transparante offerte. Zo weet je gedurende het volledige bouwproces precies hoeveel je investering zal kosten.

Eerste verhuur inbegrepen
Onze nieuwbouwprojecten liggen goed in de verhuurmarkt. Het is jouw garantie op een snel en zeker rendement. Zoals bij elke fase in onze projectontwikkeling gaan we ook hier graag nog een stapje verder. Zo brengen we de eerste huurder aan. We selecteren zorgvuldig de kwalitatieve kandidaat, in samenspraak met jou als eigenaar. Jarenlange expertise ondersteunt ons bij deze zoektocht. Jij hoeft enkel het huurgeld te ontvangen op je rekening.

Aantrekkelijke regio's
Hectaar creëert een aanbod in buurten waar de vraag naar kwalitatief wonen groot is. We selecteren rustige en gezinsvriendelijke omgevingen, waar potentiële huurders zich meteen thuis voelen. Onze projecten zijn gunstig gelegen, bij belangrijke invalswegen, openbaar vervoer, scholen en winkels. Onze verkopers bekijken, samen met jou, de meest interessante locaties in de regio.

Nog tot eind 2024: Lagere kosten dankzij de 6% BTW maatregel

Investeer je in een woning met het verlaagde BTW-tarief van 6%? Dan profiteer je tot eind 2024 van lagere kosten. Sinds 1 juni 2024 geldt deze maatregel ook voor investeringsvastgoed. Wil je meer weten over hoe je kunt profiteren van deze regeling? Bekijk hier alle info over de 6% BTW maatregel voor investeerders.

Interesse in investeren met Hectaar? Neem contact op via verkoop@hectaar.be of bel 051 69 58 72. We helpen je graag verder met al je vragen en geven je meer informatie over onze investeringsmogelijkheden.

Appartementen te koop
Bouwgrond te koop